Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ενεργειακό "Παραδοσιακό" Τζάκι

Ενεργειακό Τζάκι: Μαθαίνω τα μυστικά, διαλέγω σωστά!

Τα τζάκια σήμερα προσφέρονται ακόμα και για κεντρική θέρμανση. Μάθετε τα πλεονεκτήματα των τζακιών κλειστής εστίας πριν αποφασίσετε το είδος που θα τοποθετήσετε στο σπίτι σας.

Τζάκι, με το άναμμα του ζωντανεύει ξαφνικά και μαζεύει γύρω του όλη την οικογένεια και την παρέα, χαρίζοντας μια γλυκιά θαλπωρή και τη μαγεία της ζωντανής φλόγας, προκαλώντας έντονα συναισθήματα θαυμασμού και δέους. Με τα παιχνιδιάρικα χρώματα και σχήματα της φλόγας που αλλάζουν συνεχώς σ' ένα τρελό χορό, μαγνητίζει το βλέμμα, κατατρώγοντας σιγά-σιγά το ξύλο και τις σκοτούρες. Τι γίνεται όμως όταν όλα τα παραπάνω αμαυρώνονται από προβλήματα όπως ο καπνός, η μυρωδιά, ή και την σπίθα με κίνδυνο φωτιάς στο χαλί και στη συνέχεια σε ολόκληρο το σπίτι.

Ένα τζάκι που στην εμφάνιση του είναι απλό και επιβλητικό, είναι στην πραγματικότητα μία σύνθετη κατασκευή που απαιτεί ειδικές γνώσεις ώστε να θερμαίνει, να μην "καπνίζει" αλλά ακόμα περισσότερο να μην είναι επικίνδυνο για τον χώρο στον οποίο υπάρχει και γι’ αυτούς που το απολαμβάνουν.

Οι γνώσεις αυτές σήμερα έχουν συστηματοποιηθεί από εταιρείες που...

Περισσότερα...


Pellet - Πέλλετ

Η αγορά χαρακτηρίζεται από την κατοχή του πετρελαίου θέρμανσης της μερίδας του λέοντος στις προτιμήσεις των καταναλωτών, ακολουθούμενο από το φυσικό αέριο στις περιοχές όπου τα δίκτυα διανομής του έχουν ολοκληρωθεί ή βαίνουν προς ολοκλήρωση.

Τις τελευταίες δεκαετίες και πολύ περισσότερο τους τελευταίους μήνες, παράγοντες όπως : οι ανεξέλεγκτες αυξομειώσεις στην τιμή του πετρελαίου, οι περιπλοκές στην διανομή πετρελαίου, αλλά και φυσικού αερίου μέσω αγωγών, τα πολιτικοοικονομικά συμβάντα (θερμές εξελίξεις στην Μέση Ανατολή), όπως επίσης και η αύξηση των ενεργειακών αναγκών του πλανήτη απασχολεί την εξασφάλιση της παγκόσμιας ενεργειακής αυτονομίας.

Οι συνεχείς ανατιμήσεις και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα σχετικά με την τιμή του πετρελαίου και των παραγώγων του που χρησιμοποιούνται στην θέρμανση καθώς και γενικότερα με τις ορυκτές πηγές ενέργειας και την βλάβη που προκαλούν στο περιβάλλον, έχουν προκαλέσει την αναζωογόνηση του ενδιαφέροντος των καταναλωτών σχετικά με τις εναλλακτικές πηγές θέρμανσης και κυρίως εκείνες που καταναλώνουν στερεά βιοκαύσιμα όπως τα καυσόξυλα, τα pellet και τη βιομάζα.

Η χρήση στερεών βιοκαυσίμων δεν είναι μία καινούργια πρακτική για...

Περισσότερα...


Τζάκι Βιοαιθανόλης

Η βιοαιθανόλη είναι ένα οικολογικό καύσιμο που παράγεται από προϊόντα γεωργικής καλλιέργειας, πρόκειται για μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας με πολύ υψηλή ενεργειακή απόδοση και ελάχιστο ποσοστό CO2 κατά την καύση.

Η βιοαιθανόλη παράγεται κυρίως από την αλκοολική ζύμωση της ζάχαρης. Μπορεί επίσης να συντεθεί βιομηχανικά από την χημική αντίδραση του αιθυλενίου με ατμό.

Οι κύριες πηγές ζάχαρης που απαιτούνται για την παραγωγή αιθανόλης προέρχονται από ενεργειακές καλλιέργειες, δηλαδη από καλλιέργειες που αναπτύσσονται ειδικά για ενεργειακούς σκοπούς. Οι καλλιέργειες αυτές μπορεί να είναι το σόργο, τα τεύτλα, το καλαμπόκι, το σιτάρι, το κριθάρι, τα άχυρα, το ξύλο ιτιάς και άλλων δέντρων, το πριονίδι, ο μίσχανθος, η αγριαγκινάρα, τα σταφύλια και άλλες. Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες σχετικά με την αξιοποίηση των δημοτικών στερεών αποβλήτων για την παραγωγή βιοαιθανόλης.

Η αιθανόλη ή αιθυλική αλκοόλη...

Περισσότερα...Όλα τα κείμενα, άρθρα, φωτογραφίες, γραφικά και λοιπό υλικό όλων των σελίδων αυτής της ιστοσελίδας, προστατεύονται από την ΕU/Copyright, Ευρωπαïκή συνθήκη προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας και αθέμιτου ανταγωνισμού, τις διεθνείς συνθήκες και υπόλοιπους νόμους περί Copyright και αθέμιτου ανταγωνισμού και απαγορεύεται αυστηρά η μερική ή ολική αντιγραφή, χρήση, δημοσίευση ή ανατύπωση τους για οποιοδήποτε σκοπό, χωρίς την έγγραφη άδεια της OIKOFIRE, η οποία διατηρεί όλα τα δικαιώματα.

Οι παραβάτες θα διώκονται σύμφωνα με τα άρθρα και τις πρόνοιες των ανωτέρω νόμων.

“Για οποιαδήποτε πληροφορία, απορία ή προβληματισμό σας, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα είναι χαρά μας να σας εξηπηρετήσουμε.”