Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΒΙΟΑΙΘΑΝΟΛΗ (BIOETHANOL): Η βιοαιθανόλη είναι ένα οικολογικό καύσιμο που παράγεται από προϊόντα γεωργικής καλλιέργειας, πρόκειται για μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας με πολύ υψηλή ενεργειακή απόδοση και ελάχιστο ποσοστό CO2 κατά την καύση.

Η βιοαιθανόλη παράγεται κυρίως από την αλκοολική ζύμωση της ζάχαρης. Μπορεί επίσης να συντεθεί βιομηχανικά από την χημική αντίδραση του αιθυλενίου με ατμό.

Οι κύριες πηγές ζάχαρης που απαιτούνται για την παραγωγή αιθανόλης προέρχονται από ενεργειακές καλλιέργειες, δηλαδη από καλλιέργειες που αναπτύσσονται ειδικά για ενεργειακούς σκοπούς. Οι καλλιέργειες αυτές μπορεί να είναι το σόργο, τα τεύτλα, το καλαμπόκι, το σιτάρι, το κριθάρι, τα άχυρα, το ξύλο ιτιάς και άλλων δέντρων, το πριονίδι, ο μίσχανθος, η αγριαγκινάρα, τα σταφύλια και άλλες. Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες σχετικά με την αξιοποίηση των δημοτικών στερεών αποβλήτων για την παραγωγή βιοαιθανόλης.

Η αιθανόλη ή αιθυλική αλκοόλη (C2H5OH) είναι ένα άχρωμο διαυγές υγρό. Είναι βιοαποικοδομήσιμη, χαμηλής τοξικότητας και προκαλεί πολύ μικρή περιβαλλοντική μόλυνση αν χυθεί στο περιβάλλον. Κατά την τέλεια καύση της παράγεται διοξείδιο του άνθρακα και νερό.

CO2 Cyrcle
Καυστήρας ΒιοαιθανόληςΚΑΥΣΙΜΟ:
  Το καύσιμο των οικολογικών τζακιών είναι μετουσιωμένη βιοαιθανόλη 96.5%, η οποία είναι φιλική προς το περιβάλλον.

  Οι εστίες:
 • Είναι φιλικές προς το περιβάλλον.
 • Δεν παράγουν καπνό και κατάλοιπα κατά την καύση.(Πιστοποίηση SITAC)
 • Είναι απλές στην χρήση.(Δυνατότητα ελέγχου της έντασης της φλόγας)
 • Δεν χρειάζονται εγκατάσταση τροφοδοσίας καυσίμου.
 • Δεν χρειάζονται καμινάδα ή καπνοδόχο.
 • Με πιστοποιημένη απόδοση Θερμαντικής ικανότητας προσφέροντας μια αποτελεσματική και οικονομική λύση θέρμανσης.

ΜΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Τα περιβαλλοντικά οφέλη δεν περιορίζονται στην εξοικονόμηση δασικού πλούτου που μεταφράζεται σε κοπή δένδρων που απαιτούνται για την καύση των παλιών συμβατικών τζακιών .Αντίθετα τα οφέλη αυτά επικεντρώνονται:

 •   στη θετική συνεισφορά σχετικά με το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
 •   στη θετική συνεισφορά σχετικά με την όξινη βροχή.
 •   στην προστασία έναντι της διάβρωσης του εδάφους.
 •   στη διαχείριση νερού.
 •   στις χαμηλές εισροές σε λιπάσματα.
 •   στη μείωση της χρήσης φυτοφαρμάκων και η εκμετάλλευση εδαφών χαμηλής γονιμότητας.

Ενώ δεν θα πρέπει να παραλείψουμε και τα κοινωνικά & οικονομικά οφέλη αφού με την προσφορά εναλλακτικών καλλιεργητικών λύσεων , ενδυναμώνουμε την γεωργία και το αγροτικό εισόδημα.

Μοντέρνο Οικολογικό Τζάκι Βιοαιθανόλης Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

  ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΣΦΑΛΗΣ.
  Αφού τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε θέση της επιλογής σας στην κατοικία σας ή στον επαγγελματικό σας χώρο, γεμίζετε τον καυστήρα με το δοχείο που περιέχει την βιοαιθανόλη (σε υγρή μορφή) και το ανάβετε. Υπάρχει δυνατότητα αυξομείωσης της εντάσεως της φωτιάς και σβήσιμο αυτής οπότε εσείς επιθυμείτε.
  Η φλόγα δημιουργεί μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα, διαρκεί έως και 16 ώρες παρέχοντας θέρμανση σε χώρο από 25 έως 80 τ.μ. χωρίς στάχτες, καπνούς και επιβλαβείς για την υγεία και το περιβάλλον επιπτώσεις.
  ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
  Τα οικολογικά τζάκια με βιοαιθανόλη δεν χρειάζονται σχεδόν καμία συντήρηση παρά μόνο εναν απλό καθαρισμό κάθε 50 ώρες λειτουργίας ο οποίος μπορεί να γίνει και τοποθετόντας τα τμήματα του καυστήρα στο πλυντήριο πιάτων.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Οι εστίες μας είναι απόλυτα ασφαλείς και πιστοποιημένες. Κατασκευασμένες από υψηλής ποιότητας υλικά, όπως ανοξείδωτο ατσάλι, παρέχουν την μέγιστη ασφάλεια και ποιότητα.

"ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Το οικολογικό τζάκι με βιοαιθανόλη που θα αγοράσατε να διαθέτει τα απαραίτητα πιστοποιητικά όπως: ISO 9001, SITAC, CE & TUV", ώστε να διασφαλίζετε η λειτουργία του αλλά και η ασφάλεια που παρέχει.

Στην αγορά κυκλοφορούν διάφορα προϊόντα αμφιβόλου κατασκευής, τεχνικής και προέλευσης, χωρίς καμία πιστοποίηση".


Όλα τα κείμενα, άρθρα, φωτογραφίες, γραφικά και λοιπό υλικό όλων των σελίδων αυτής της ιστοσελίδας, προστατεύονται από την ΕU/Copyright, Ευρωπαïκή συνθήκη προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας και αθέμιτου ανταγωνισμού, τις διεθνείς συνθήκες και υπόλοιπους νόμους περί Copyright και αθέμιτου ανταγωνισμού και απαγορεύεται αυστηρά η μερική ή ολική αντιγραφή, χρήση, δημοσίευση ή ανατύπωση τους για οποιοδήποτε σκοπό, χωρίς την έγγραφη άδεια της OIKOFIRE, η οποία διατηρεί όλα τα δικαιώματα.

Οι παραβάτες θα διώκονται σύμφωνα με τα άρθρα και τις πρόνοιες των ανωτέρω νόμων.

“Για οποιαδήποτε πληροφορία, απορία ή προβληματισμό σας, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα είναι χαρά μας να σας εξηπηρετήσουμε.”